Zmrzlina
8:13
Máme tu léto a jak se osvěžit ?No přece zmrzlinou .A jak na to ?To se dozvíte v dnešním článku !
Čokoládová zmrzlina
2,5 dl plnotučného mléka
120g cukru krupice
200 g čokolády na vaření
0,5 l smetany na šlehání
1 lžička vanilkového cukru
Postup:
Čokoládu nastrouháme a promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Mléko přivedeme do varu, přidáme nastrouhanou čokoládu s cukrem a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak směs necháme vychladnout, přimícháme do ní smetanu a uložíme ji na hodinu do chladničky. Studenou zmrzlinovou směs potom přelijeme do širší nerezové mísy nebo na plech, zakryjeme ji mikroténovou fólií a dáme na 30 minut do mrazáku. Potom ji prošleháme a dáme znovu na hodinu mrazit. Prošlehání a zmrazení se opakuje celkem 3x. Čím více je zmrzlina prošlehaná, tím více bude krémovitá.
Zmrzlina je hotová !
Vaše Elen ♥.
0 komentářů