QUILLING

0:00



Dneska bych Vás chtěla seznámit s technikou quilling ,která není ještě moc známá .Nemějte obavy ,tato technika se zdá ze začátku těžká ,ale vůbec tomu tak není ☺ .Po čase si tuto techniku oblíbíte ♥.



Na tuto techniku jsou potřeba papírové proužky .Proužky se dají koupit ve výtvarných potřebách ,můžete je narýsovat podle pravítka a rozstříhat nůžkami ,dále můžete použít řezačku na papír ,nebo skartovačku ,ale také můžete použít strojek na nudle s nástavcem .Dále budete potřebovat lepidlo Herkules (na některé typy quillingu se dá použít i oboustranná lepenka ) a špejli .
Pokud si papíry upevníte kancelářskými sponkami ,tak můžete řezat více papírů navíc :) .

Proužky můžete koupit ve výtvarných potřebách ,nebo na internetu :) .



Další pomůcky na quilling :

-pero na guilling
-podkladový papír 
-šablona s kružnicemi
-pinetky
-lepidlo 
-různé raznice
-bubliny na guilling (mini mold)
-střapečkovač na guilling (frinder)
-krimpovačka na papírové proužky (curling coach)
-mřížka na guilling (grid)



A teď Vám představím nejlehčí typ quillingu .

Uděláme si proužek ,je jedno jak široký a jak úzký (je to na Vás ☺) .Poté si namažeme lepidlem začátek proužku .Vezmeme si špejli ,nebo pero (quillingové) a začneme ´´namotávat´´ papír na špejli ,nebo péro .Poté si jen namažeme lepidlem konec papírku a zakončíme kolečko .Dále  jen podle toho jaký budeme chtít tvar ,tak na kolečko různě zatlačíte (zdemolujeme to ) a tvar bude hotov  :) .


Různé tvary ze základu kolečka :) .



Tuto techniku jsme objevila nedávno ,tak doufám ,že se Vám bude líbit a ,že ji vyzkoušíte .Myslím ,že se teď bude hodit na Velikonoce :) .

Loučím se s Vámi .Vaše Elen 



You Might Also Like

0 komentářů