Pho Bo
0:00-
Hovězí vývar:
-
1 malá nakrájená cibule
-
3 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru
-
1 kg hovězích kostí
-
3 litry vody
-
6 hvězdiček badyánu
-
1 lžička soli
-
1 lžička cukru
-
500 g libového hovězího (roštěnec nebo svíčková)
-
Nudle:
-
250 g plochých rýžových nudlí
-
Obloha:
-
3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
-
1 velká cibule
-
10 jemně nasekaných snítek koriandru
-
1 šálek výhonků (mungo nebo sojových)
-
10 snítek thajské bazalky
-
10 snítek culantro (ngo gai), možno nahradit koriandrem
-
1 tence nakrájená čerstvá zelená nebo červená chili paprička
-
Další přílohy:
-
čtvrtky citronu nebo limety
-
rybí omáčka
-
omáčka hoisin
-
pálivá chili omáčka
Postup
Na
suché pánvičce osmažíme zázvor a cibuli úplně do hněda a
rozmačkáme je. Omyjeme kosti, dáme je do velkého hrnce a zalijeme
vodou. Přivedeme vše k varu a ihned vodu slijeme.
Ke
kostím přidáme 3 litry čerstvé vody a uvedeme znovu do
varu, přičemž sbíráme z povrchu pěnu. Přidáme osmahnutou
cibuli a zázvor, badyán, sůl a cukr. Na mírném ohni vaříme
30 minut. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme
stranou.
Z vývaru vyndáme kosti, koření a zeleninu.
Nudle připravíme podle návodu na obalu a poté je omyjeme ve
studené vodě. Vývar uvedeme znovu do varu.
A servírujeme:
Nudle rozdělíme do 4 až 6 velkých misek. Na ně
položíme proužky syrového masa, cibulku, cibuli a koriandr.
Zalijeme vařícím vývarem, ozdobíme výhonky a kořením a ihned
podáváme. Zvlášť nabídneme čtvrtky citronu nebo limety, rybí
omáčku, omáčku hoisin a chili omáčku.
Tento recept myslím ,že není tak těžký z Vietnamské kuchyně a myslím si ,že by se Vám mohl líbit .
Youtube
0 komentářů